Hız limitleri değişiyor!…

“Trafik Kanunu Tasarısı “ Ulaştırma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’na iletildi. Yeni kanun meclisten geçerse hız limitleri de değişecek.

Yeni Trafik Kanunu yasalaştığında hız limitleri de değişecek. Bölünmüş yollardaki hız limitleri saatte 90 km/s’ten 110 km/s’e çıkacak. Otoyollardaki limitler ise eskiden olduğu gibi 120 km/s olacak, hız limitleri yüzde 10 aşıldığında sürücüler ceza ödemek durumunda kalacak.

Yeni kanun ile trafik cezaları daha da ağırlaştırılırken milletvekilleri ve yargı mensuplarına tanınan ayrıcalıklar da kalkacak. Alkollü araç kullanan sürücülerin ehliyetine el konulma süresi 6 aydan bir yıla çıkarılırken trafik tescil işlemlerinin de tek merkezden yapılması öngörülüyor.

Vatandaşların dikkatini çok çeken milletvekili ve yargı mensuplarına trafikte yapılan özel muamele de bu yasa ile tarih oluyor. Bilindiği gibi herhangi bir trafik ihlali durumunda milletvekili ve yargı mensuplarına ceza kesilmiyor, sadece tutanak tutmakla yetiniliyordu. Hatta alkol muayenesi yapılamıyor ve ceza puanı da uygulanamıyordu. Yeni kanun yasalaşırsa tüm bu ayrıcalıklar da tarih olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir