Hangi Bölgelerde Hangi Yakıt Kullanılıyor ? (otomobil)

Doğuş Otomotiv’in ikinci el satış organizasyonu DOD’un Orta Anadolu Bölge Yöneticisi Caner Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci el otomobil almak isteyenlerin bazı güçlüklerle karşılaştığını, bunların başında, araca değerinden fazla ödemek ve araç kusurlarının gizlenmesi gibi konuların geldiğini söyledi.

İkinci el araç satın almak isteyen kişilerin öncelikle ”güven” kriterini ön planda tuttuğunu anlatan Yüksel, DOD’un kuruluş amacının da Türkiye’de ikinci el sektöründe kurumsal boşluğu doldurarak müşterilere yüksek kalite ve standartlarda, kurumsal bir muhatap güvencesi ile araç alım satım imkanı sağlamak olduğunu ifade etti.

DOD’un Türkiye genelinde ikinci el perakende satış operasyonlarının yanı sıra belli zamanlarda, çeşitli illerde açık artırma organizasyonlarıyla da müşterilere cazip imkanlarla araç sahibi olma imkanı sağladıklarını anlatan Yüksel, ”101 Nokta Ekspertizi’ yapılarak kaporta boya aksamından motor aksamına kadar kontrolleri yapılan ve gerekli DOD kriterlerini sağlayan araçları müşterilerimize güvenle sunuyoruz” dedi.

AZ KİLOMETRE YAPIYORSANIZ BENZİNLİ ARAÇ

Sıfır kilometre pazarında olduğu gibi ikinci el sektöründe de tüketiciler için maliyet kavramının büyük önem taşıdığını dile getiren Yüksel, şöyle devam etti:

”Maliyet kavramı şüphesiz sadece aracın satın alma maliyetini değil; kullanım ömrü boyunca oluşacak yakıt tüketim değerlerini ve servis bakım maliyetlerini de içeriyor. Araç satın alırken en uygun maliyetli alternatifi seçebilmek için yapılması gereken ilk şey, tüketicilerin kişisel ihtiyaçlarını iyi analiz ederek en doğru alternatifin tespit edilmesidir. Şöyle ki; yılda 10 bin kilometreden az yol yapıyorsanız, aracın ilk satın alma maliyeti ve bakım maliyetleri çerçevesinde benzinli araç tercih etmeniz çok daha ekonomik bir karar olacaktır.

Şu an Türkiye’de ikinci alım-satım yapılan araçların yüzde 50’sine yakını dizel, geri kalan yüzde 50’si ise benzinli ve LPG’li araçlardan oluşmaktadır. İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde dizel araç oranları daha yüksekken; özellikle Orta Anadolu Bölgesi’ne bakıldığında LPG’li araçların oranında artış görülmektedir.”

İKİNCİ ELDE RENK TERCİHLERİ

Yüksel, fiyat cazibesi ve filo araçlarının yoğunluğu nedeniyle son dönemde üst segment araçlarda alışılagelmiş renk tercihleri olan siyah ve füme gibi koyu renklerin yanı sıra son dönemde giderek beyaz renge doğru bir eğilimin de olduğunu ifade ederek, ”15-25 bin lira aralığındaki araç tercihlerinde gri renk ön plana çıkarken; bayanların tercihlerinde ise daha canlı renkler öne çıkmaktadır” dedi.

AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir