Kasko Sigortası Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Kasko Sigortası Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Kasko sigortası yaptırırken fiyatın öncelikli tercih olarak dikkate alınması, hasarı çabuk ve eksiksiz ödeyen firmaların tercih edilmesi gerekir.
Poliçede belirtilen araç değerinin yeni araçsa anahtar teslim satış fiyatıyla, kullanılmışsa, piyasa fiyatlarıyla aynı olmasına dikkat edilmesi gerekir.
Ferdi kaza sigortası ve ihtiyari Mali Mesuliyet Sigortasından verilen teminatlara ve ödenecek prime dikkat edilmesi gerekir. üünkü piyasada pirimi düşük göstermek amacıyla bu teminatlar düşük tutulur.
Poliçedeki genel ve özel şartların iyi okunması gerekir. Kasko sigortasıyla birlikte sunulan ek teminatların içinde, grev lokavt, halk hareketleri, terör, deprem, sel ve artan mali mesuliyet gibi teminatların bulunup bulunmadığına bakılması ve bu teminatlardan istenilenlerin belirlenmesi gerekir. Aksi takdirde çok sık rastlanılan bu tür olaylar karşısında sigortalı olduğunuzu zannederek mağdur durumda kalabilirsiniz.
Teminatların dışında dikkat edilmesi gereken bir başka konuysa primlerin ödeme tarihleri, sigorta yapıldıktan sonra poliçede yazılı tarihlerde itibaren 15 gün içinde pirim taksiti ödenmediği takdirde, sigorta teminatı durdurulur. Bu tarihten sonra meydana gelecek hasar ödenmez.
Prim taksitleri acentelere veya şirketlere elden yatırıldığında karşılığında mutlaka makbuz alınması gerekir.
Poliçenin enflasyona endeksli olup olmadığına dikkat edilmeli.

Trafik Suçlarına Hangi Mahkemeler Bakar?: Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerinde gösterilen; Hafif para cezasını, hafif para cezası ile birlikte hafif para cezasını, belgelerin geri alınması ve iptali cezasını, işyerlerinin kapatılması cezalarını gerektiren trafik suçlarına Trafik Mahkemelerince, bulunmayan yerlerde ise yetkili Sulh Ceza Mahkemelerince bakılır.

Zarar Ziyan ve Dava Açma:
Trafik suçlarına ilişkin davalara Trafik mahkemeleri, Trafik Mahkemelerinin bulunmadığı yerlerde yetkili Sulh Ceza Mahkemeleri bakar.
Doğrudan doğruya sigortacıya dava açacağınız gibi hukuk mahkemesine de dava açabilirsiniz.

Sorumluluğunuz : işlettiğiniz bir motorlu araçla hareket halinde iken veya durma anında tedbirsizlik göstererek bir kişinin ölümüne veya yaralanmasına veya bir şeylerin zarara uğramasına sebebiyet vermeniz durumunda motorlu aracın işleticisi olmanızdan dolayı bu zarardan sorumlu olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir