Etiket arşivi: Audı

audı a6 allroad

audı a6 allroad

audı a6 allroad 2011 Model

audı a6 allroad Arabası

audı a6 allroad Otomobili


audı a6 allroad:::…
A6 allroad quattro ikisi benzinli olmak üzere toplam dört adet uzunlamasına yerleştirilmiş motor ile üretim bandına alınıyor. 3.2 litre hacimli 255 HP güç ve 330 Nm tork üreten baz motorlu A6 allroad quattro’nun 6 ileri vitesli manuel şanzımanlı versiyonu statik konumdan 100 km/s’ye 7.2 sn’de çıkarken, 242 km/s’lik son hıza da ulaşabiliyor. A6 model ailesinde ilk kez sunulan 4.2 litre hacimli V8 FSI teknolojili benzinli motor ise 350 HP güç ve 440 Nm tork üretiyor. Sadece tiptronic şanzımanla kombine edilen motora sahip A6 Allroad quattro, standart ivmelenme sürecini 6.3 sn’de tamamlarken elektronik olarak sınırlandırıldığı için 250 km/s’lik son hıza ulaşabiliyor. 100 km’de ortalama sadece 11.2 litrelik yakıt tüketimi değeriyse Audi tarafından geliştirilen FSI benzinli doğrudan püskürtme sisteminin muhteşem potansiyelini bir anlamda ortaya çıkarıyor.

Araçta kullanılan her iki V6 dizel motor da etkileyici güç ve mutlak mükemmellikle üstün verimliliği birleştirmesiyle dikkat çekiyor. 1600 bara kadar basınç değeri altında yakıtın yanma odalarına itilmesini sağlayan en son nesil common rail (yüksek basınçlı püskürtme) sistemiyle donatılmış dizel motorlar, hızlı hareket eden piezo enjektörleri sayesinde, geniş bir aralık dâhilinde her bir devirdeki püskürtme işlemlerinin sayısını elektronik biçimde değiştirebilmeye olanak tanıyor. Bu motorlardan ilkini temsil eden 2.7 litre hacimli motor 180 HP güç ve 380 Nm tork üretiyor. Sıfır kilometreden 100 km/s’e hızlanması için yeterli olan 9.3 saniye ve 215 km/s’lik maksimum hız, altı ileri tiptronic şanzımanın kullanışlılığı ile birleşen dizel motorun dinamik karakterini en iyi biçimde vurguluyor. 100 km’de ortalama sadece 8.7 litrelik yakıt tüketimi de bu motorun verimliliğini en iyi biçimde ortaya koyuyor. 233 HP’lik 3.0 TDI motor ise 1400 ile 3250 d/d’de aralığında 450 Nm’lik tork üretebiliyor. Hem 6 ileri manuel hem de tiptronic şanzımanlı olarak sipariş edilebilen A6 allroad quattro 3.0 TDI’n otomatik şanzımanlı versiyonları 7.8 sn’de 0–100 km/s hızlanmasını tamamlayıp 230 km/s’lik son hıza ulaşabiliyor. 8.8 litrelik ortalama yakıt tüketimi ise bu performans verilerinin yanında aynı zamanda ekonominin de sağlanabildiğinin en açık göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Standart olarak sunulan uyarlanabilir havalı süspansiyon, arazi sürüşü için iki ayar da dahil olmak üzere gövde için beş ayrı mod sunar. Beş sürüş modu, dinamik, otomatik, konfor, allroad ve kaldırma modu (lift) olarak tanımlanmaktadır. Spor süspansiyonun dengi olan dinamik modda gövde 125 mm’lik bir zemin açıklığına alçaltılır. Böylelikle, daha dinamik bir yol tutuş temin edilir, sürtünme azaltılır ve sonuç itibarıyla da yakıt tüketimi gerilemiş olur. Otomatik modda gövde 15 mm ile 140 mm arasında yükseltilir ancak araç 120 km/s’in üzerinde bir hızda belirli bir süre kullanıldığında yine dinamik seviyeye indirilir. Eğer konfor modu seçildiyse, gövdenin alçaltılması durdurulur. allroad modu, 80 km/s hızdan yine 120 km/s hıza kadar 175 mm’lik bir zemin açıklığını temin eder; gövde 15 mm alçaltılır (80 km/s) ve daha sonra bir 20 mm daha alçaltılır (120 km/s). Manuel olarak seçilen kaldırma (lift) modunda, düşük hızlarda zorlu zeminin üstesinden gelmek için gövde, zeminden 185 mm yükseltilir. 35 km/s’lik sürat aşıldığında ise, kontrol ünitesi allroad moduna geçer. Son derece önemli bir özellik olan gövde-zemin yüksekliği, Audi A6 allroad quattro’nun zorlu mıcır zeminlerde veya karla kaplı dağ geçitlerinde iddiasını kanıtlamasını sağlar. Opsiyonel olarak, 245/45 R 18 ebatlarında her türlü yolda kullanılabilen lastikler, güçlendirilmiş motor alt koruması ile birlikte temin edilebilir.

Audi A5

2007 yılında toplam 40 adet A5/S5 satışı hedefleyen Doğuş Otomotiv-Audi, 2008 yılında ise yeni model ailesinden 300 adet satabilmeyi amaçlıyor.
Audi A5’in anahtar teslim satış fiyatı 75 bin 612 Euro’dan başlarken, en güçlü versiyon S5 ise 107 bin 508 Euro’dan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla pazarlanıyor.
A5’te ilk etapta ikisi dizel olmak üzere toplam üç motor seçeneğine yer veriliyor. Audi A5’in 2.7 TDI motor seçeneği Multitronic şanzımanla ithal edilirken, 3.0 TDI motorlu modeller ise 6 ileri vitesli manuel şanzımanla kombine ediliyor.
Benzinli motor seçeneğine sahip A5 modeli ise sadece 8 ileri vitesli Multitronic otomatik şanzıman seçeneğiyle Türk müşterilerin beğenisine sunuluyor. 3.2 litre ve 265 beygir gücüne sahip motor, aracın 0’dan 100 km’ye 6.1 sn’de ulaşmasını sağlıyor. Aracın yakıt tüketimi ise 100 kilometrede 8.7 litre.
Audi A5 model ailesinin en performanslı versiyonu S5 ise 6 ileri vites ve dört tekerlekten çekiş kombinasyonuyla ithal ediliyor. Audi A5’ten farklı olarak S model serisi tasarım anlayışına paralel olarak daha spor bir çizgiye sahip olan S5’in 4.2 litrelik V8 FSI motoru 354 beygir güç üretiyor. Bu motor, Audi S5’in 0–100 km/s hızlanmasını 5.1 sn’de tamamlamasını sağlıyor

Audi Q5

Audi’nin “performans SUV”u olarak nitelendirdiği ve lüks kompakt SUV sınıfının en yeni üyesi Audi Q5’in dünya tanıtımı, 2008 Pekin Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirildi.

Audi’nin SUV sınıfındaki ilk temsilcisi dinamik tasarımıyla olduğu kadar yürüyen aksam ve teknik özellikleriyle de sınıfının en sportif SUV’u olarak ön plana çıkan yeni Audi Q5, yaz aylarında Batı Avrupa pazarlarında satışa sunulmasının ardından yıl sonunda da Doğuş Otomotiv-Audi tarafından Türkiye’de de satışa sunulacak.

Audi Q5, güçlü ve sportif tasarımıyla olduğu kadar markanın yeni tasarım DNA’sını taşımasıyla da dikkatleri üstüne toplamayı başarıyor. Geniş tek çerçeveli ızgaranın iki yanında yer alan ve isteğe bağlı olarak LED gündüz aydınlatmasıyla donatılabilen farlar, gövde çizgileri ve genel hatlar ile geniş tekerlek yuvaları Audi Q5’i görselliğini arttırıyor. Bununla birlikte üçgen ve sivri köşeli far yapısı, Audi Q5’le birlikte ilk kez hayata geçiriliyor. İsteğe bağlı olarak LED teknolojisiyle de
donatılabilen arka farlara ek olarak alüminyum bagaj kapısının ve D sütunun tasarımı, Audi Q5’in arka bölümünde dikkat çeken görsel detaylar arasında yer alıyor.

Sadece 1,65 metrelik yükseklik değerine sahip olmasının yanı sıra 4,63 metre uzunluğa ve 1,88 metre genişliğe sahip Audi Q5, rakiplerine göre daha sportif ölçüleriyle de ön plana çıkıyor. Özellikle aerodinamik dış tasarımın ve boyutlarının etkisi sayesinde sınıfı içinde referans noktası sayılan 0,33 rüzgar direnç katsayısı, Audi Q5’in fark yaratan bir özelliği olarak dikkat çekiyor. Gövdesinin büyük kısmı yüksek dayanıklı çelikten üretilen Q5’de azaltılan araç ağırlığına rağmen, çarpma güvenliği, sertlik ve titreşim açısından geliştirilmiş bulunuyor.

Audi Q5’e sınıfının en uzun aks mesafesine sahip aracı unvanını kazandıran 2,81 metrelik aks mesafesi ise aynı zamanda kabin içinde geniş bir iç mekân elde edilebilmesine de imkân sağlıyor. Esnek şekilde ayarlanabilen ve ergonomik tasarımlı koltuklarda 5 kişiye rahat bir yaşam alanı sunan Audi Q5’in arka koltuklarının sırt açıları ayarlanabilir yapısıyla dikkat çekiyor. Arka koltuklar dik konumda 540 litrelik geni bir bagaj hacmi sunan Audi Q5’in arka koltukları katlandığında ise bu değer bin 560 litreye yükseltilebiliyor. Bununla birlikte “Arka koltuk sırası plus” adı verilen bir özellik sayesinde arka koltuk sırasının 100 mm ileri kaydırılabilir hale gelmesiyle uzunlamasına yükler için daha fazla yer sağlanması hedefleniyor.

Üretim bandından biri benzinli olmak üzere toplam üç motor seçeneğiyle inecek Audi Q5’in turbo beslemeli tüm motor seçenekleri, geliştirilmiş yakıt verimliliği ve performans özellikleriyle ön plana çıkıyor. Firmanın ilk lüks kompakt SUV modelinin tek benzinli motor seçeneğini oluşturan 2.0 litrelik ödüllü TFSI motor, Audi Q5’in kaputu altında araca daha uygun bir çalışma performansına sahip olması için yeniden tasarlanırken Turbo besleme, benzinli doğrudan püskürtme sistemi ve değişken supap kontrolü sağlayan “Audi supap kaldırma sistemi” gibi üç farklı ve modern teknolojiye sahip 4 silindirli motor, 211 HP güç üretecek biçimde modifiye edilmiş bulunuyor. Bununla birlikte Audi Q5 için 350 Nm’lik tork üreten 2.0 TFSI motor, aracın 0-100 km/s hızlanmasını 7,2 sn’de tamamlamasını sağlıyor. 100 km’deki ortalama 8,5 litre yakıt tüketimine sahip Audi Q5 2.0 TFSI, 222 km/s’lik son hıza erişebiliyor.

Audi’nin yeni performans SUV’u Q5, sekiz hoparlörlü bir multi-medya sistemiyle üretilecek. Bununla birlikte araçta Bluetooth’lu telefon, DVD sürücüsü, TV alıcısı, sesli kontrol sistemi, iPod ara yüzü ve Bang&Olufsen ses sistemi gibi donanım özellikleri de yer alacak. İleri teknoloji ürünü araç destek sistemleriyle de donatılabilecek olan Audi Q5’in özellikleri arasında arka görüş kameralı Audi geliştirilmiş park sistemi, Audi Lane Asist (Şerit Desteği Sistemi) ve Audi Side Assist (Yan Destek Sistemi) gibi unsurlar da yer alıyor. Önemli teknolojik güvenlik destek ünitesi olan Audi Lane Assist (Şerit Destek Sistemi) ise 65 km/s’nin üstündeki hızlarda aracın seçilen şeridin dışına kontrolsüz çıkma eğilimi gösterdiği durumlarda sürücüyü uyarıyor. Audi Side Asist (Yan Destek Sistemi) ise yine çalışma prensibini akıllı radar teknolojisinden alıyor. Şerit değiştirmeler için tasarlanan sistem, otomobilin arkasında 50 metreye kadar uzağını tarayarak olası tehlikeleri en aza indirgiyor