Etiket arşivi: Chevrolet Kalos Sedan

Chevrolet Kalos Sedan

Uluslararası pazarlardayaşadığı finansal darboğaz nedeniyle General Motors tarafından satınalınan Daewoo’nun yeni modelleri Türkiye’de Chevrolet markası altındansatılıyor. Avrupa’daysa hala Daewoo markası kullanılmaya devam ediliyor.Kalos, markanın mini sınıftaki temsilcisi. Sedan ve hatchback karosertipleriyle satılan otomobil ülkemize 1.4 litre 83 ve 94 HP’lik motorseçenekleriyle ithal ediliyor. Bu iki motor arasındaki en büyük farklılıkbirinin 8 diğerinin 16 supaplı oluşu. Hatchback versiyondaki 1.2 litrelikmotor sedanda kullanılmıyor.
Tasarımcısı İtalyan
Kalos’un dış tasarımı ünlü İtalyan tasarımcı Giugiaro tarafındanyaratılmış. Bu nedenle otomobil Avrupalı rakiplerini anımsatan hatlarasahip. Fakat detaylı bir şekilde incelendiğinde Uzakdoğu esintilerihissediliyor. Ön bölümde farların altına yerleştirilen ince sinyalşeritler dikkat çekici. Ön bölümde ilgi çeken diğer bir detaysaradyatör ızgarasının üzerine kromajlı bir bantla birlikte konumlandırılanChevrolet logosu oluyor. Araç yandan incelendiğinde C sütununa kadarhatchback kardeşiyle aynı. Kalos Sedan 4235 mm’lik uzunluğuyla enbüyük rakibi olan Clio Symbol’den (4171 mm) uzun.
Resim
Kalite sorunu yok
Kalos’un iç mekanı Uzakdoğulu otomobillerle benzer özellikler taşıyor.Orta konsolda kullanılan malzeme kalitesi sınıfının standartlarınıkarşılayacak düzeyde. Orta konsolunun en üstüne dijital saat yerleştirilmiş.Dijital saatin çevresinde gösterge tablosunda görmeye alıştığımızuyarı ışıkları bulunuyor. Havalandırma ızgaralarıysa daha aşağıyakonumlandırılmış. Ortadaysa müzik sistemi ve klima kumandaları bulunuyor.En alttaysa sırasıyla bardak koyma gözü, küllük ve çakmak bulunuyor.Ön konsolun çift renkli oluşu ferahlık hissi uyandırıyor. KalosSedan’ın 375 litrelik bagaj hacmi Clio Symbol’ün 510 litrelik bagajınınyanında ufak kalıyor.

Hızlanmaktanazlanıyor
Kalos’un kaputunun altında Opel’le birlikte geliştirilen 1.4 litrelikE-tec isimli bir motor kullanılıyor. 16 supaplı bu motor 6200 d/d’de94 HP güç, 3400 d/d’de 130 Nm tork üretiyor.
Rakiplerindeki 1.4 litrelik motorlara yakın düzeyde güç sunan buünite otomobili taşımakta zorlanmıyor. Yaptığımız testte 0’dan 100km/s hıza 12.3 saniyede ulaştık. Otomobilin son hızınıysa 170 km/solarak ölçtük. Ancak Kalos’un bu hıza ulaşması için uzun düzlüklerve sabırlı sürücü ihtiyacı oluyor. Otomobilin makul performans sunmasınınsebebi ekonomi amacıyla uzun seçilen vites oranları. Bu özelliklersollamalarda daha rahat hissediliyor. Sollama manevralarını güvenlitamamlamak için vites düşürmek şart. Testimiz süresince 100 km’de7.7 litre kurşunsuz benzin tüketen Kalos, 45 litrelik deposuyla584 km’lik menzile sahip.

Fiyatı uygun
Kalos Sedan’ın en büyük avantajı fiyatı. Ayrıca geniş iç mekanıda beğeni kazanıyor. Hatchback kardeşinde eleştirimizi alan yumuşaksüspansiyonlar sedanda da bulunuyor. Bu sebeple hızlı virajlardaotomobil fazla yana yatıyor. Otomobilin yol tutuş problemi bulunmuyor.Ancak direksiyon sisteminin hassasiyeti çok zayıf; yol durumuylailgili olarak sürücüyü bilgilendirmiyor. Aracın bir diğer önemlisorunuysa frenler. Dozlama hissi zor olan frenler testimiz süresincepek güven vermedi. 100 km/s hızla giderken yaptığımız ani frendeKalos’u 42 metrede durdurduk