Etiket arşivi: Yakıt

Yakıt tasarrufu nasıl yapılır ?

18 Punto 16 Punto 14 Punto 12 Punto Anasayfa » Oto Bilgi
Yakıt tasarrufu nasıl yapılır ?
Yakıt tasarrufu nasıl yapılır ?

Tarih 05-Nisan-2008, 00:05 EditörEditör

Sizler için daha az yakıt tüketmenin yollarını araştırdık.
Whorush: 6 sites by this AdSense ID

10 ipucu

1- Aşırı hız yapmayın, yüksek devirlerde otomobil kullanmayın.
2- Ani kalkıştan ve frenden kaçının.
3- Yokuş aşağı inerken gazdan ayağınız çekin; vitesi boş atmayın, kontağı kapatmayın
4- Fazla ağırlıklardan kurtulun.
5- Aerodinamik yapıyı bozan eklentileri sökün.
6- Hava filtresini sık sık değiştirin.
7- Lastiklerinizi sık sık kontrol edin, hava basınçlarını fabrika verilerinde tutun.
8- Hız sabitleme sistemini sadece düz yollarda kullanın.
9- Uzun süre hareketsiz duracaksanız motoru kapatın, rölantide çalıştırmayın
10- Yaz aylarında klimayı ihtiyaç duydukça kullanın. Yolculuk boyunca sürekli açık tutmayın

Gaz pedalıyla dost olun!

Halk arasında ağızdan ağza dolaşan bir deyim vardır. Açıkçası bu yakıt tasarrufu yapmanın altın kuralını ortaya koyuyor. Kesinlikle tahmin ettiğiniz gibi; “Gaz pedalına altında yumurta varmış gibi bas”. Hız yapmak için gaz pedalının sonuna kadar basmaya ihtiyaç yok. Bunun için otomobili fazla zorlamadan hızlandırmak ve hızı korumaya çalışmak yeterli. Otomobiliniz enjeksiyonluysa yokuş aşağı inerken gaza basmayın; ilerlemek için yer çekiminden faydalanın. Bilindiği üzere yokuş aşağı inerken gaza basılmazsa enjeksiyonlu otomobiller yakıt tüketmiyor. Ancak yokuş inerken kesinlikle vitesi boşa atmayın ve kontağı kapatmayın. Vites boşa atıldığında motora yakıt girişi kesilmediğinden tüketim devam eder. Ayrıca motor kompresyonu ortadan kalkacağından otomobili durdurmak güçleşir. Kontak kapatıldığındaysa fren sistemi çalışmadığı için yapılacak yakıt tasarrufuna karşılık ciddi kazalarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Yokuş çıkarken az yakıt tüketmek için yüksek viteste tam gaz yapmaktansa daha düşük viteste yarım, hatta çeyrek gaz yapmak daha doğru olur. Hız sınırlarına uymaya ve gereğinden fazla hızlı gitmemeye gayret edin. 90 km/s’den sonraki her 1 km/s artış yakıt tüketimini yüzde 1 oranında artırır. Saatte 120 km hızla giden bir araç 80 km/s hızla giden bir araca göre yüzde 25 daha fazla yakıt tüketir. Ayrıca yakıt tüketimini artıran “saldırgan” sürüşten kaçının; ancak az yakıt tüketmek için çok düşük devirlerde de sürekli yol almaya çalışmayın. Çok düşük devirlerde kullanılan bir otomobilin motoru daha çabuk yıpranır; bu da yakıt tüketimini azaltarak yapılan tasarrufun tamir ve yedek parçaya verilmesine neden olur.

Rölantide ısıtmayın!

Motoru rölantide ısıtmak yakıt tüketimini artırır. Motoru çalıştırıp hemen yola çıktığınızda yaptığınız birinci kilometre sonunda otomobilin yaktığı yakıt üç dakika rölantide çalışarak yaktığı kadardır.
Yapılan bir teste göre 1.6 litrelik motor taşıyan kompakt sınıftaki bir otomobil 0 (sıfır) derece hava sıcaklığında marşa basıldığı andan 10’uncu kilometrenin sonuna kadar yaklaşık 4 litre yakıt tüketiyor. Motor normal çalışma sıcaklığına dört kilometre yol katedildikten sonra ulaşıyor ve tüketim fabrika verilerine yakın hale geliyor. Bu nedenle özellikle soğuk havalarda kısa mesafelerde otomobil kullanmak yerine yürümeyi tercih edin.

Doğru viteste ilerleyin!

Birinci vites otomobile hareket vermek için tasarlanmıştır. Uzun süre bu viteste gidilirse yakıt tüketimi anormal miktara yükselir. Vites değiştirirken motorun üst devirlere çıkarmaktan kaçının. Her motorun maksimum devir sayısı ve en verimli çalıştığı devir aralığı vardır. Bu devir otomobilden otomobile değiştiği için teknik verilerine bakarak ya da servislere danışılarak öğrenilebilir. Teknik verilerde “maksimum tork” adı altında görülen değer genellikle motorun en verimli çalıştığı ve az yakıt tükettiği devirdir. Otomobilden otomobile değişmekle birlikte genellikle 2000-4500 d/d aralığında olan maksimum tork devrinde kalacak biçimde vitesler değiştirildiğinde yakıt tüketimi önemli ölçüde azalacaktır.
Ancak hiç bir zaman fabrika verisi olarak açıklanan yakıt tüketimine ulaşmayı hayal etmeyin. Çünkü bu veriler 90 km/s hızda, rüzgarsız ortamlarda tespit edilen verilerdir.

Otomobili yol ve trafik koşullarına uygun kullanın. Ne kadar kararlı ve sakin otomobil kullanırsanız o kadar az benzin tüketirsiniz ve otomobiliniz de o kadar az yıpranır. Otomobili akan trafiğin hızına uygun kullanın. Aksi kullanım sürücünün ani frenaj ve ani hızlanmalara ihtiyaç duymasından ötürü yakıt tüketimini artırır. Önünüzdeki araçla yeterli takip mesafesi bırakın. Sık sık şerit ve hız değiştirmekten kaçının. Yavaşlamak gerektiğinde, örneğin kırmızı ışığa yaklaşırken hızı koruyup ani frenle durmak yerine ayağınızı gazdan çekerek otomobili motor kompresyonuyla yavaşlatıp hafif frenle durmak yüzde 15-20 oranında daha az benzin tüketmenizi sağlar.

Otomobilinizi hafifletin

Otomobilinizin üzerine monte ettiğiniz eşya yüklü portbagaj 100 km mesafede 2 litre, boş portbagajsa otomobilin aerodinamik yapısını olumsuz etkileyeceğinden yakıt tüketimini ortalama 0.5 litre artırır. Hız büyüdükçe hava direnci o oranda artacağı için portbagaj kullanıldığında yavaş gitmek göreceli olarak yakıt tasarrufu sağlayabilir. Otomobile fazladan takılan aynalar, süsler, o otomobil için özel olarak üretilmemiş spoylerler ve benzeri hava tutucu herşey aracın aerodinamik yapısını etkileyerek yakıt tüketimini artırır. Açık camlarla yolculuk yapmaksa neredeyse otomobilin iç mekanının bir paraşüt görevi görmesine sebep olur. Açık camlar şehir içi ya da şehir dışı yolculuklarda yakıt tüketimini 100 km’de en az 0.3 litre artırır; ancak camları kapatıp, varsa klimayı açmak da çözüm değildir; çünkü klima havanın sıcaklığına ve kullanılan kapasiteye göre yakıt tüketiminin 0.5-1 litre arasında artmasına neden olur. Unutmadan otomobilinde gereksiz yük bulundurmayın. Otomobilde bulunan her türlü ağırlık yakıt tüketimini olumsuz yönde etkiler. Tüketim artışı motor gücü düşük olan araçlarda daha belirginleşir. Standart bir otomobilde her 100 kg fazlalık için 100 km’de 1 litre tüketim hesaplanabilir. Bu nedenle otomobilde taşınan gereksiz eşyaları boşaltmakta yarar var.

Mazda 2 Teknik Özellikleri Yakıt Tüketimi Fiyatı

Performans

Düşük CO2 emisyonları ile sınıfında lider yakıt verimliliği – hem de performanstan hiç ödün vermeden. Çok daha hafif olan Mazda2, modern bir şehir otomobilinden bekleyeceğiniz türde kıvraklık ve duyarlılık sunuyor.

Mazda2′de size kesin hareket kabiliyeti kazandıran sıralı sübap zamanlamasına sahip hassas ayarlı 1,5 litre 103PS benzinli motor bulunmaktadır. Torka gelince, değişken indüksiyon sistemi size tam kontrol olanağı sağlar ve aracınız her hareketinize anında tepki verir.

Son teknoloji ürünü yeni şasisi, otoyollarda bile yüksek bir stabilite ve uyumlu süspansiyon ayarlaması sunarak, olağanüstü bir kontrol sağlar. 9,8 metrelik küçük dönüş çapı sayesinde arabanızı şehir trafiğinde kullanmak çocuk oyuncağı.
Müthiş verimli

Mazda2, önceki modelden yaklaşık 100 kg daha hafif olması sayesinde, sınıfındaki yakıt verimliliği en yüksek otomobillerden biri. Bütün bunlara ek olarak, düşük sürtünme sağlayacak şekilde optimize edilen motoru sayesinde mükemmel bir aerodinamiğe sahip.

Güvenlik

Mazda2 Euro NCAP çarpışma testlerinde yetişkin güvenliği alanında en yüksek değerlendirme olan 5 yıldız ile ödüllendirildi. Mazda2 ayrıca çocuk güvenliğinde 4 yıldız, yaya güvenliğinde ise 2 yıldız aldı.

Mazda 2 Fiyatları

Model Tip

Model Mazda2 Fun Otm. Tavsiye Edilen Fiyat 32,996 TL Tavsiye Edilen Kampanyalı fiyat 32,228 TL
Model Mazda2 Fun+ 6CD Otm. Tavsiye Edilen Fiyat 34,399 TL Tavsiye Edilen Kampanyalı fiyat 33,631 TL
Model Mazda2 Go Otm. Tavsiye Edilen Fiyat 35,611 TL Tavsiye Edilen Kampanyalı fiyat 32,347 TL
Model Mazda2 Sport Tavsiye Edilen Fiyat 36,361 TL Tavsiye Edilen Kampanyalı fiyat 33,097 TL

Mazda 2 Yakıt Tüketimi
Mazda 2 1.5 MZR için yakıt tüketimi Şehir içi 7,6 Litre Şehir Dışı 4,7 Litre (100km)
Mazda 2 1.5 MZR AT için yakıt tüketimi Şehir içi 9.1 Litre Şehir Dışı 5.5 Litre (100km)

EKO66 cihazını konuşuyor. eko66 Yakıt Tasarruf Cihazı Yüzde 30 tasarruf

EKO66 cihazını konuşuyor. eko66 Yakıt Tasarruf Cihazı Yüzde 30 tasarruf yapan

Irak

krizi, ardından dünyadaki ekonomik kriz derken, varili 17 dolara

satılan petrol fiyatları aldı başını gitti. 200 dolara kadar çıkması

beklenen bir varil petrolün fiyatı şimdilerde 135 dolar seviyelerinde.

Ülkemizde

ise, en kolay verginin sağlandığı akaryakıt fiyatları da can yakıyor.

3.5 YTL’ye çıkan benzin ve ona yaklaşan dizel yakıtı otomobil

sahiplerini olduğu kadar, çiftçimizi de, esnafımızı da zor durumda

bırakıyor. Sadece benzin fiyatlarının yükselmesi sebebiyle otomobil

satışları düşerken, bu sektörden ekmek yiyen onbinlerce kişi de mağdur

oluyor. Petrol ithalatçısı ülkeler ve araba şirketleri bu konuya çözüm

bulmaya çalışırken Türk Mucit Talat Mollaoğlu’nun geliştirdiği EKO66

isimli cihaz ile, akaryakıt tüketiminde yüzde 10 ila 30’a varan

tasarruf sağlayabiliyor. Bu, Türkiye’nin bir yılda akaryakıta vereceği

paranın yüzde 10 ila 30 arasında azalacağı anlamına geliyor. Ayrıca,

cihazın kullanımının yaygınlaşması, uzmanlarca 50-60 yıl sonra biteceği

bildirilen fosil yakıtlarının ömrünü de uzatacak. Bunun yanında EKO66,

akaryakıt tasarrufundan daha da önemli ve acil çözülmesi gereken

küresel ısınmaya da araçların havaya saldıkları egzoz zehirini

azaltarak çözüm sunuyor. Egzoz gazını sıfıra yakın şekilde temizleyen

bu cihaz, aslında Nobel Ödülüne aday olacak bir buluş.

Tüm bu

sebeblerden dolayı EKO66’nın öneminin arttığını belirten Talat

Mollaoğlu, TÜV Avusturya’dan (Teknik Denetim Kurumu) onay aldıklarını

ve bu belgeyle 27 Avrupa ülkesinde cihazı satmaya başladıklarını

bilidirdi. Taksim-Tepebaşı’ndaki ATM Madencilik Şirketi Genel

Merkezi’nde görüştüğümüz Mollaoğlu, EKO66’nın icadından bugünlere

gelişini, cihazla ilgili son gelişmeleri ve hedeflerini anlattı. Bize

iki de müjde veren Mollaoğlu, bu yıl içersinde uçaklara ve kombilere de

EKO66 cihazını takabileceklerini bildirdi.

Devletlerin ve

otomotiv üreticilerinin cihazın patentini almak için kendisiyle

görüştüğünü ve büyük meblâğlar teklif ettiklerini kaydeden Mollaoğlu,

“Allah bu cihazı bulmayı Müslüman Türk milletinin içinden ve Yozgatlı

çiftçi bir ailenin oğlu olan Talat Mollaoğlu’na nasip etti. Onun için

Türkiye devleti yaşadıkça EKO 66’nın patenti Türkiye Cumhuriyeti’nde

kalacaktır, hiçbir şirkete ve ülkeye satmayacağım” dedi.

Buyrun Talat Mollaoğlu ve dünyada bir devrim gerçekleştiren Eko66 adlı cihazını tanıyalım.

Eko66’nın icad ediliş sürecini anlatır mısınız?
Amcam

Naim Ustanın, “tasarruf cihazını bul ve insanlığın hizmetine sun”

demesi ve Allah’ın izniyle çalışmalarıma başladım. 35 yıl süren

uğraşlar sonunda Allah’ın da nasip etmesiyle EKO66’yı bularak

insanlığın hizmetine sunduk. İnsanlar ilk yıllarda EKO66 projeme çok

inanmadılar. Benim normal olmadığıma varan söylemleri oldu. Ancak

ürünümüzü kullandıktan ve sonucunu gördükten sonra cihaza inanmaya

başladılar. Baştan bana ‘Amerika yapamadı, Almanya yapamadı, sen mi

yapacaksın?’ diyenler şimdi farklı düşünüyor. EKO66 bugün dünyayı

sallayan bir proje haline geldi. Başlangıçta benim ailem dışında

kimsenin inanmadığı bu proje, şimdi herkes tarafından biliniyor ve

kullanılıyor.

EKO66’YA TÜV’DEN AVRUPA VİZESİ

Ürünümüzün

tasarruf sağladığını gösteren 14 tane raporumuz var. Cihazımız Eko66,

en yeni onayını Avusturya`dan TÜV (Teknik Denetim Kurumu) ve

Almanya’dan aldı. 27 ülkede geçerli olan bu belge ile cihazımızı 27

Avrupa ülkesinde satmaya başladık. Eko66’ya ilk olarak Eylül 2004’te

‘incelemesiz patent’ aldım, Mart 2005’te de markayı tescil ettirdim.

Ürünle ilgili şüpheleri izale etmek için başvurduğum İstanbul Teknik

Üniversitesi (İTÜ) ve Ege Üniversitesi denemelerden sonra cihazımızı

onayladı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tüketici ve Rekabetin Korunması

Genel Müdürlü’ğü tarafından onaylanan ‘ilk ve tek’ garantili akaryakıt

tasarruf cihazı belgemi de aldım. Eko66 10 yıllık garanti belgesine

sahip. Dünyada da patenti ile onaylanan tek cihaz. Enerji ve Tabiî

Kaynaklar Bakanlığı’nın ve Türk Petrolleri’nin de cihazın tasarruf

sağlandığını belirten raporları var.

Eko66 nasıl çalışıyor?
Yakıt

deposundan gelen hortumla motora giriş yerindeki mesafenin tam ortasına

monte edilen cihaz, kontak anahtarı çevrildiği anda devreye giriyor.

Bundan sonra motor iç bünyeden başlamak üzere magnetize oluyor. Motor

içinde birikmiş olan tüm kurum, egzoz borusundan dışarı çıkmaya

başlıyor. Bu süreç motorun iç bölümündeki kurumlar temizleninceye kadar

devam ediyor. Cihaz, yakıtın (hidrokarbon moleküllerinin yanma verimini

yükseltip, yanma esnasında yanmayı gerçekleştiren oksijenle-hidrokarbon

(benzin-mazot-LPG) moleküllerin motor içinde, ekzoz gazında yanmayan

çiğ yakıtın tamamının yanmasını sağlıyor. Böylece bütün sıvı ve gaz

yakan motor ve kazan sistemlerinde yüzde 20-25, benzinde yüzde 25,

gazda yüzde 30-35 oranında ve dizel ve fuel oilde yüzde 35 tasarruf

sağlıyor.

EKO66 ARTIK UÇAK VE KOMBİLERDE DE KULLANILABİLECEK

Cihazı hangi araçlarda kullanılabiliriz?
Cihazımız,

LPG, dizel ve benzinli bütün motor tiplerinde kullanılabiliyor.

Araçların büyüklüğü de önemli değil. Arabadan tekneye, otobüsten

gemiye, traktörden kepçe ve vince kadar bütün taşıtların motoruna

takılabiliyor.

Uçakta da kullanılıyor mu?
Şu an uçakta

kullanılmıyor. Ama Allah nasip ederse, yüksek makamda bulunan bir

devlet adamı söz verdi, bu yılın 10’uncu ayında uçağa da takıp

kullanmaya başlayacağız.

Kombilerde de kullanabilir miyiz?
Şimdiden

Yeni Asya okuyucularına bir müjde vereyim. 3 yıldır yaptığımız

çalışmalar sonunda Eko66 kombilerde de kullanılabilecek. Ürünümüzü bu

yıldan itibaren satışa sunacağız. Cihaz, doğal gaz kullanımında yüzde

30 tasarruf sağlıyor. Yani doğal gaz faturasının üçte biri

vatandaşımızın cebinde kalacak. Dolayısıyla devletimizin akaryakıtta

olduğu gibi, doğal gazda da dışa bağımlılığı azalacak, parası cebinde

kalacak.

Devlet buluşunuza ilgi gösterdi mi?
2007 yılında

Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüştük, beni dinledikten sonra Enerji

Bakanı Hilmi Güler’e gönderdi. Daha sonra talimat üzerine AK Partili

Atilla Başoğlu ve Mehmet Sekmen, cihazın takılı olduğu binek otomobili

bir süre kullandı. Aracın 100 kilometrede 2,04 litre daha az benzin

tükettiğini milletvekilleri de imza atarak tutanağa bağladı ve Enerji

Bakanı Hilmi Güler’e sunduk. Fabrika kurarak seri üretime geçmek için

devletten destek bekliyoruz.

Yurt içinden ve dışından bu cihazın patentini almak için başvuran oldu mu?
Dünyadaki

ve Türkiye’deki tüm otomobil üreticileri ve birçok ülke, uluslar arası

patenti ve uluslar arası markası olan cihazı almak için görüşme talep

ettiler, kabul etmedim. Allah bu cihazı bulmayı Müslüman Türk

milletinin içinden ve Yozgatlı çiftçi bir ailenin oğlu olan Talat

Mollaoğlu’na nasip etti. Onun için Türkiye devleti yaşadıkça Eko66’nın

patenti Türkiye Cumhuriyeti’nde kalacaktır, hiçbir şirkete ve ülkeye

satmayacağım.

Bu cihazı kimler kullanıyor?
Cihazımızı bütün dünyada ve Türkiye’de treyler, tırlar, kamu kuruluşları, turizm şirketleri kısaca herkes kullanmaya başladı.

Yurtiçi ve dışında kaç bayiniz var?
Yurtiçinde

Gaziantep, Ankara, Denizli, Bursa, Mersin bayilerimiz var. Hedefimiz

bütün illerimizde bayiler açmak. Ancak bayilik vereceğimiz kişilerin

işini çok iyi bilen güvenilir kimseler olmasına büyük hassasiyet

gösteriyoruz. Yurtdışında da Almanya’da distribütörümüz var. Ayrıca,

Dubai (Abu Dhabi), S. Arabistan, Pakistan, İran, Katar, Yemen gibi

ülkelerde de bayilerimizi oluşturduk. Petrol zengini ülkeler ürünümüzü

egzoz emisyonunu önlemek için tercih ediyor.

Eko66’nın kopyası yapıldı mı?
Eko66’nın

sahtesini yapmak için çok uğraşıyorlar. Ancak ürün monte edildiği

yerden kesildiği anda kendi kendini imha ettiği için bunu

başaramıyorlar. Bu sırrı bize Allah bahşetti şükürler olsun. Bugün

insanlar, bir Coca Cola’nın formülünü bulamıyorsa benim kapalı kutumun

sırrını hiç bulamazlar.

Cihazın diğer tasarruf cihazlarından farkı nedir?
Eko66,

diğer yakıt tasarruf cihazlarından farklı. Piyasada yakıt tasarrufu adı

altında satılan cihazların çoğu hiçbir işe yaramaz. Tasarruf ürünü diye

mıknatıs satılıyor. Yani hiçbir tasarruf ve fayda sağlamıyor.

Eko66’yı kaç YTL’ye aracımıza taktırabiliriz?
Aracın silindiri hacmine göre fiyatları değişiyor. Silindir hacmine göre fiyatlar şöyle:

1600cc’ye kadar 500 YTL + KDV
1900cc’ye kadar 750 YTL + KDV
2200cc’ye kadar 1000 YTL + KDV
2500cc’ye kadar 1500 YTL + KDV
3000cc’ye kadar 2000 YTL + KDV

Cihazla ilgili şimdiye kadar bir şikâyet geldi mi?
Şu

ana kadar cihaz taktığımız hiç kimse gelip ‘Sen bizi kandırdın,

dolandırdın bir sonuç alamadık’ demedi. Eko66 gelen araca takılırken,

eğer araçta bir arıza var ise cihaz devreye girmiyor ve çalışmıyor. Biz

de o kişiye; ‘Arkadaşım aracın arızalı, yaptır gel öyle takalım’

diyoruz. Eko66’nın takılması aracın garantisini bitirmiyor. Hiçbir yan

etkisi olmadığı için aracın hiçbir kısmına da zarar vermiyor.

Taktıranlar teşekkür ediyor. Duâ ediyorlar, ‘Allah razı olsun’

diyorlar. İsteyen, www.eko66.com web adresimizdeki müşteri görüşlerini

okuyabilir, müşterilerimize telefon edip sorabilir. Eko66 müşteri

görüşleri NESRİN YILDIRIM İstanbul-Opel Corsa Sayın mucit Talat

Mollaoğlu, biz cihazı takdırmadan önce söz verdiğimiz gibi iyi veya

kötü olduğunu yazacaktık. Aynen 2 saat boyunca dinlediğimiz cihazın

anlatılanlarını eşim ve ben onaylıyoruz. Size teşekkür ediyoruz,

ellerinize sağlık. Arabamda çekiş mükemmel arttı % 20 tasarruf aldık.

Motor sesi de kayboldu. Eksoz emisyonu raporunu da size fakslıyorum

Allah razı olsun diyoruz, size duâ etmeye devam edeceğiz, siz bunu hak

ettiniz, sağolun. 30.05.2008 09 : 01:01 RESUL HAKTAN İstanbul Passat –

1.8 motor Sevgili Talat, öncelikli olarak sana çok teşekkür ediyorum.

Nedeni belli, eko66’dan dolayı… Aracıma takıldığı günden beri sana

duâ ediyorum. Daha önce yakıt tasarruf cihazı diye 4 ayrı mıknatıs

taktırmıştım, hiçbiri de aracımda bir değişiklik yapmamıştı. Gerçek

tasarruf cihazı değildi, kandırılmıştım. Ben de bakanlık başta olmak

üzere, devletin tüm kurumlarına şikâyette bulundum. Senin cihazına

gelince, o babacan ve dik başlılığınla söylediklerine inandım ve

gerçekleri söylediğin için de sana teşekkür etmek ve ödediğim parayı

helâl etmek için bu meilimi yazıyorum. Ben emekli devlet memuruyum,

tv’de de söylediğin gibi Türk milletinin kaderini değiştirecek gerçek

bir Türk mucit eseri olduğunu kanıtladın. % 22 tasarruf aldım, ama en

önemlisi de eksoz zehirini çiğ atığı kestiği için çevre dostu olması

devletimizin de destek verdiğini öğrendim. Sevincimi kelimelerle

anlatamam, takıldığı günden beri 22.000 km yaptım, hâlâ yağını

değiştirmedim, yağımızda bozulma da söz konusu değil. Allaha emanet

olunuz, kombi için de telefonunuzu bekliyorum. Mutfağın giderlerinden

de tasarruf yapalım inşallah. 29.05.2008 09 : 17:36 KARAOĞLULARI

GOODYEAR LASTİKLERİ İstanbul – 0212 235 95 95 Wolsvagen Transporter

Eko66 yakıt tasaruf cihazını televizyon ve gazete haberlerinden

tanıdıktan sonra bizzat Şişhane’deki şirket merkezine giderek önce

mucidini bir Türk evlâdı olduğu için tebrik edip şehiriçinde sürekli

kullandığımız Trasporter 1.9 motor dizel aracıma 240.000 km’de

taktırdım. Bu meilimi mucit Talat Beye söz verdiğim için yazıyorum,

çünkü cihaz taktırmadan önce mail yazmayacaksan ben cihaz takmıyorum

dedi gördüm ki çok haklıydı, bunca kilometre yapmış aracımız yorgun ve

çok yakıyordu, Eko66 takıldıktan sonra ise şu ana kadar yaptığımız

kilometre 27.000 oldu eksoz çiğ atığı kestiği gibi yakıtta da % 25 e

varan net bir tasarruf elde ettik. Allah kendisinden razı olsun

şükranlarımı Türk milleti adına sunuyorum. Ellerine sağlık Türk mucidim.